Multimediaal

Olympische stadions in de tijd, De Feyenoord sportquiz, Sportnieuws op de kaart, een tag cloud, en het Sportbeeld van de dag archief. Kijk verder »


Sportbeeld van de dag

Vanavond bij Andere Tijden SportItems van maart '07


Een Amsterdamse voetbalclub met een Duitse achtergrond

31-3-2007

Door Jan van Mersbergen lees verder »


Dezelfde wedstrijd twee keer gewonnen

31-3-2007
496_viktor_kapitonov

Door Jeroen Heijmans lees verder »


Bezoek Franz Beckenbauer aan Olympisch Stadion Amsterdam

30-3-2007

Op uitnodiging van schrijver Marcel Rözer en uitgeverij Houtekiet bracht Franz Beckenbauer samen met echtgenoot Heidrun een bliksembezoek aan meeting center Regardz in het Olympisch Stadion. Op 30 maart werd Der Kaiser ontvangen door Lucien van de Veerdonk, directeur van Regardz. Ook broer Walter Beckenbauer en Henny Cruijff, broer van Johan, waren hierbij aanwezig. Rözer heeft deze maand een boek uitgebracht over de levens van Cruijff en Beckenbauer. Speciaal hiervoor was de familie Beckenbauer overgekomen. lees verder »


Duitse sportgeschiedenis

30-3-2007

Frankfurt aan de Oder ligt in het oosten van Duitsland. Langs de Oder, de rivier die de grens met Polen vormt. Het is een hele gewone provinciestad, die een reputatie heeft omdat zij aan de voornaamste verbindingsweg tussen Berlijn en Warschau ligt. Ervaren Oost Europa-reizigers weten wat dat betekent: minstens twee uur wachten om de grens te passeren. Overigens moet dat laatste nu sneller gaan, want Polen hoort sinds 2004 bij het verenigde Europa.

lees verder »


Een marathonloopster in 1896

30-3-2007
497_spiridon_louis

Door Jeroen Heijmans lees verder »


Bloed en vuur op de Olympische Spelen van 2008

29-3-2007

Afgelopen dinsdag was het exact 500 dagen voor aanvang van de Olympische Spelen in Beijing. Nog 500 dagen dus om die op een andere manier te ontregelen dan door een suffe boycot. lees verder »


Gratis advies voor Romário: tips voor zijn duizendste doelpunt

29-3-2007

Alleen Pelé weet wat de beste manier is om te vieren dat je zojuist het duizendste doelpunt in je loopbaan hebt gemaakt. In 1969 deed hij al wat Romário komend weekend hoopt te doen: die duizendste maken. Als het Romário lukt, zal hij vast heel speciaal gaan juichen - dat kan niet anders. Sinds Henk-Jan Grotenhuis en Tim Duyff het boek Het Grote Juichen uitgaven staan ze bekend als juichspecialisten. Als gratis advies aan Romário vertellen ze hem hoe hij dat moment het beste kan vieren: hij moet de Wij-fase negeren!

lees verder »


Film over voetballer Maradona in première

29-3-2007

Speculaties! Vorige week was Maradona dood en nu weer geveld door sigaren. Een ding is zeker, schrijft loglega Renate Verhoofstad vanuit Italië: daar draait vanaf vandaag een film over de Argentijnse voetballer. In Nederland moeten we het nog met een prachtige dvd doen over Pluisje. lees verder »


Jaap Eden op de Spelen

29-3-2007
498_jaap_eden

Door Jeroen Heijmans lees verder »


Gratis rondleidingen Olympisch Stadion tijdens Museumweekend

28-3-2007

In het weekend van 14 en 15 april is het 26e landelijke museumweekend. Op 15 april doet het Olympisch Stadion hieraan mee. Alle bezoekers van de Olympic Experience kunnen die dag voor half geld naar binnen - houders van een Museumjaarkaart zoals altijd voor niets. Ook worden drie gratis rondleidingen gegeven door en rond het Olympisch Stadion om 11:00, 13:00 en 15:00 uur. De Olympic Experience is geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Andere evenementen in het Olympisch Stadion - zoals de Suriprofs tegen Jong Oranje, de reünie van FC Amsterdam en de Vier Mei-herdenking - vind je hier. lees verder »


Boksen honderd jaar geleden: de eerste zwarte wereldkampioen zwaargewicht

28-3-2007
Jj_2

Door Jan van Mersbergen lees verder »


Goud voor het Olympisch Stadion

28-3-2007
499_jan_wils

Door Jeroen Heijmans. lees verder »


De oude band tussen sport en de Griekse onafhankelijkheid

27-3-2007

Afgelopen zondag was het 25 maart en dat is in Griekenland het moment waarop herdacht wordt dat dit land zich in 1821 onafhankelijk verklaarde van het Ottomaanse Rijk, ofwel Turkije. Heel pijnlijk verloren juist de avond hiervoor de Griekse voetballers in Athene met 1-4 van het Turkse team. Het Griekse blad Sporttime legde in een vernietigend stuk zelfs een link tussen deze nederlaag en het contrast met ''de heroïsche herdenking'' de volgende dag. De band tussen sport, politiek en 25 maart... lees verder »


Hoe Feyenoord bijna in Barendrecht of IJsselmonde had gespeeld

27-3-2007

Exact zeventig jaar geleden, 27 maart 1937, was de officiële opening van Stadion Feyenoord, ook wel bekend als de Kuip. Door nalatigheid van de gemeente Rotterdam in de jaren dertig werd de bouw echter aanzienlijk vertraagd. Daardoor liepen de frustraties tussen de voetballers en de stedelijke politiek zo hoog op dat Feyenoord en de Kuip bijna waren verhuisd naar het nabijgelegen Barendrecht of IJsselmonde. Dank zij conservatieve christenen is Rotterdam dat bespaard gebleven. lees verder »


China en de Olympische Spelen (1): Keizerin lacht om Olympische Spelen

27-3-2007
500_cixi

Door Jeroen Heijmans lees verder »


Met Jan Bens naar het jarige Stadion Feyenoord (inclusief historisch dossier)

26-3-2007


Het is dinsdag exact zeventig jaar geleden dat Stadion Feyenoord werd geopend met een wedstrijd tegen het Belgische Beerschot. De Rotterdammers wonnen die dag met 5-2 en ook Jan Bens, nu 85 jaar oud, was erbij. Als vijftienjarige jongen stond hij in de erehaag, waarlangs de spelers voor de eerste keer het veld betraden. Samen met Bens keerde ik terug naar dit veld. Als extra bij dit log is een dossier toegevoegd, zodat je nog een hele dag kunt doorklikken.

lees verder »


Kwalificatievoetbal van Oranje. 'Ja, lacht u maar even.'

26-3-2007

Door Jan van MersbergenIk ben een man van worst-case scenarios. Dat zit in mijn hoofd. Dat gaat vanzelf. Misschien hou ik er zelfs van. Ik lees in ieder geval graag romans die op de slechts denkbare verhaallijn verlopen. En ook in de sport kan ik niet om de spanning heen van een mogelijk drama. Om het anders te zeggen: Zonder de vrees dat het allemaal mis kan gaan, is sport niks. En laat nou juist Het Nederlands elftal een houding hebben van dat het allemaal never nooit mis kan gaat. lees verder »


Turkije, let op je kilo's!

25-3-2007

Oké, Turkije heeft gewonnen Ellas! Ellas! Eet en drink niet te veel. lees verder »


Franse oproep tot boycot Olympische Spelen 2008

24-3-2007

De Franse presidentskandidaat François Bayrou heeft voor een internationale rel gezorgd met een oproep om de komende Olympische Spelen te boycotten. Het moet een protest zijn tegen de Chinese rol in Sudan. Volgens waarnemers doet China te weinig aan het beëindigen van de crisis in Darfur, ondanks zijn grote invloed op dit Afrikaanse land. lees verder »


De dood van Bob Woolmer en de overeenkomst met Escobar

24-3-2007

De dood van Bob Woolmer tijdens het WK Cricket houdt de gemoederen nogal bezig - en terecht. Op internet wemelt het nu van de filmpjes over de vermoorde coach van het Pakistaanse team, die een dag na de verassende uitschakeling gewurgd op zijn hotelkamer werd gevonden. Op het eerste gezicht doet het denken aan de moord op voetballer Andrés Escobar. In 1994 zorgde een eigen doelpunt van deze Colombiaanse speler ervoor dat zijn team in de eerste ronde werd uitgeschakeld. Drie dagen na thuiskomst, 2 juli 1994,  was hij dood. Sindsdien is die tweede juli een dag van herdenking in Colombia. lees verder »


EK kwalificatie. Turkije tegen Griekenland

24-3-2007

Door Jan van Mersbergen lees verder »


Eerste winnaar Milaan-San Remo

24-3-2007
Mazan_1

Het wielerpeloton maakt zich vandaag op voor de eerste voorjaarsklassieker van het seizoen: Milaan-San Remo. De eerste editie vond honderd jaar geleden plaats. lees verder »


Als Ajacieden godenzonen zijn, dan is Stefan Pettersson er een van Apollo

23-3-2007
Louis_van_gaal_en_stefan_pettersson_na_a

lees verder »


Ajax tegen Spartak Trnava: in het echt was het zwaarder

23-3-2007

Wout Visser gaat terug naar 1969 om uit te zoeken of de halve finale van de Europa Cup 1 inderdaad zo''n zacht eitje was als Ajax zichzelf nu herinnert.     lees verder »


Vrouwenvoetbal is meer dan een schone plee

22-3-2007

Eindelijk een eredivisie in het vrouwenvoetbal! Houden dan eindelijk de jaren vijftig eens op? Als er nog steeds vorige-eeuwers zijn die zeggen dat dit niet kan, kunnen ze er altijd nog rijk mee worden. lees verder »


Bram Bakker loopt voor het goede doel

22-3-2007
Bb_5

PERSBERICHT lees verder »


Een zwarte bladzijde in de voetbalgeschiedenis: tien jaar na de Slag van Beverwijk

22-3-2007

Exact tien jaar geleden, op 23 maart 1997, woedde de ''Slag van Beverwijk'' tussen supporters van Ajax en Feyenoord. Hierbij kwam Carlo Picornie om het leven. Mede door middel van een paginagrote advertentie van Ajax-supporters in De Telegraaf van vrijdag wordt stilgestaan bij deze veldslag. In dit artikel wordt een reconstructie gemaakt van die dag. Het is grotendeels gebaseerd op het boek ''De F-Side is niet makkelijk'', dat vijf jaar geleden verscheen.

lees verder »


Sport en seks

22-3-2007

In het Duitse sportmuseum in Keulen begint dit weekend de tentoonstelling Sport macht sexy. Waar vroeger sporters soms nog populair waren om in te zetten als kanonnenvoer zijn ze nu vaak sekssymbool - in de Playboy of op een andere manier in verregaande staat van ontkleding. En een sport als beachvolleybal heeft bijna een permanente link met erotiek. Dat is de komende maanden dan ook precies de invalshoek van de Duitse tentoonstelling. Het gaat dus niet om het luidruchtige liefdesleven van Nederlandse internationals. lees verder »


De andere Old Firm: Hibs tegen Hearts

22-3-2007

Door Jan van Mersbergen lees verder »


Vertraging voor voetbalmuseum

21-3-2007

Nee maar! Er is weer nieuws over het Voetbalmuseum, ofwel de Voetbal Experience. Voor de nieuwe lezers: in Middelburg was bedacht om in 2007 een groot voetbalmuseum te openen, maar omdat dit in Zeeland ligt, kreeg de ChristenUnie praatjes. Vanwege de zondagsrust? Alleen God weet het... lees verder »


Boek over Johan Cruijff en Franz Beckenbauer in de winkel

21-3-2007

Vanaf vandaag te koop! Het nieuwe boek van Marcel Rözer: De Keizer en de Verlosser - Over de parallelle levens van Franz Beckenbauer en Johan Cruijff. Diezelfde Rözer was ook verantwoordelijk voor de tv-uitzending over de broers van Cruijff en Beckenbauer en de biografie over Winston Bogarde. De komende weken gaan er heel veel boeken uitkomen over Cruijff. En dit weblog zit er bovenop! Verdrijf voor zolang je verveling maar met Cruyff in the bedroom. lees verder »


Japanse rockband noemt zich naar Johan Cruijff (met clip!)

21-3-2007

Johan Cruijff is blijkbaar zo inspirerend dat tot in Japan toe muzikanten zich gek laten maken. Sinds 1998 speelt in Shimokitazawa, een razend hippe wijk in Tokio, de band Cruyff in the bedroom. Niet geheel toevallig sinds 1998, want toen was het WK Voetbal in Japan en Zuid-Korea. We hebben natuurlijk de videoclip! Zoek trouwens zelf het verband tussen Cruijff en deze muziek, want wij kunnen het niet vinden. Ach, voetbal en Japan: ze geloven alles. Hier boeken. lees verder »


Een mooie Milaan-San Remo

21-3-2007

Door Jan van Mersbergen lees verder »


Juichen om uitschakeling Oranje

20-3-2007
Hb2_1

Schrijver Hassan Bahara moest juichen bij de uitschakeling van Oranje op het WK 2006. Is hij daarom een slechte Nederlander? lees verder »


Diego Maradona, Johan Cruijff, Felix Meurders en Henk Timmer leven nog

20-3-2007

Heeft Geen Stijl tegenwoordig een radiostation in Argentinië? In dat land was namelijk een paniekmoment, omdat een zender het bericht bracht dat Diego Maradona was omgekomen bij een verkeersongeluk. Het lijkt op het nieuws dat Felix Meurders deaud was. En exact vijf jaar geleden ontstond vergelijkbare verwarring over de fysieke staat van Cruijff. Doelman Henk Timmer leeft trouwens ook nog. lees verder »


WK Cricket in de West Indies

20-3-2007
Speelcricket2_1

Door Jan van Mersbergen lees verder »


Voetballende olifant

20-3-2007

Tijd voor wat ontspanning, en wellicht actie van de kant van de Partij voor de Dieren: lees verder »


Zidane tegen Ronaldo

20-3-2007

Maandagavond heeft Zinedine Zidane in Marseille een succesvolle rentree gemaakt op het voetbalveld. lees verder »


Atleet Ivo van Damme bij Belga Sport

19-3-2007
Ivo

Vanavond om 20.50 uur op Canvas aandacht voor atleet Ivo van Damme. lees verder »


Keeper scoort met vrije trap over 88 meter

19-3-2007

Afgelopen zaterdag scoorde Paul Robinson (de doelman van Tottenham Hotspur) in de wedstrijd tegen Watford een goal vanuit een vrije trap over 88 meter: lees verder »


Profvoetbal in Zeeland. Kunnen we hier met Hollands geld betalen?

19-3-2007

Door Jan van Mersbergen lees verder »


Het schaatsseizoen 2006-2007: we zijn toffe jongens

18-3-2007

Het schaatsseizoen is op. Het was mooi, met Shani Davis als hoogtepunt. Ook door hem werd dit jaar niet de saaiste sportgebeurtenis ooit. Als toetje was er een werelduurrecord, alhoewel dat slechts een Nederlands feestje is. Sorry hoor, maar ik ga even zeuren en de cijfers manipuleren. Zolang Maurice de Hond vrij rondloopt, mag ik ook rommelen. lees verder »


De saaiste voetbalfinale ooit (met beelden!)

17-3-2007

Vermoedelijk de vervelendste wedstrijd aller tijden was toen een eeuw geleden een grappenmaker op het idee kwam om zo langzaam mogelijk naar de andere kant te zwemmen. Anderhalf uur duurde het voordat de winnares twee slagen had gemaakt en toen hielden ze er meteen mee op, want het was echt niets. Wout Visser is ook op zoek gegaan naar het Ultieme Saaie Sportmoment. lees verder »


The Panna Show!!!

17-3-2007

Het is Pannatime: lees verder »


Voetbalvrouwen kunnen niet zingen

16-3-2007

Door Jurryt van de Vooren lees verder »


Boekenbal: een schrijver die 2.40 uur wil lopen

16-3-2007
Bb_4

lees verder »


Nederland-Duitsland

16-3-2007
Nldui

Het is Boekenweek. Tijd voor Johnny Rep die in 1988  dit gedicht schreef naar aanleiding van Nederland-Duitsland: lees verder »


Shani Davis is de baas van 2007

15-3-2007

Sport is emotie en dus per persoon verschillend. Voor mij blijft Raymond van Barneveld Nederlands beste sporter ooit. En de sensatie van het afgelopen schaatsseizoen was Shani Davis. Het is dat hij niet Nederlands is, want anders zou Barney de één na beste Nederlandse sporter zijn.

lees verder »


De eerste Nederlandse profvoetballer

15-3-2007

We schreven het vorige week al: er is revolutie in de sportgeschiedenis. Ineens blijkt een oud-Ajacied in Engelse dienst de eerste Nederlandse profvoetballer te zijn, nog vóór Bep Bakhuys. Er zijn inmiddels meer documenten en bewijsstukken hiervoor gevonden.

lees verder »


Abe Lenstra

15-3-2007
Koland

Het is weer Boekenweek. Tijd voor een gedicht van Rutger Kopland over Abe Lenstra. lees verder »


Doet YouTube aan politieke censuur?

14-3-2007

Door Jurryt van de Vooren lees verder »


Volgende week in de bioscoop: voetbal in Iran

14-3-2007

Op 22 maart gaat de Iraanse film Offside in première. Deze vertelt over een aantal meisjes, dat probeert de WK-kwalificatiewedstrijd Iran - Bahrein bij te wonen. De opnames hiervan werden daadwerkelijk tijdens die beladen wedstrijd opgenomen - hangend tussen officiële toestemming en toch niet. Regisseur Jafar Panahi bezoekt al vanaf vandaag het Amnesty International Filmfestival in Amsterdam. Vanaf vrijdag zijn er drie vertoningen van Offside. En wij hebben natuurlijk de trailer plus andere sfeerbeelden uit Iran! lees verder »


Jules Deelder en Sparta

14-3-2007
Deelder

Het is weer Boekenweek, dus Sportgeschiedenis goes literatureluur. Hieronder een scan van een handgeschreven gedicht van Jules Deelder over Sparta. lees verder »


Wie is Johan Cruijff?

13-3-2007
Jc_3

Binnenkort verschijnt bij Het Sporthuis Wie is Johan Cruijff? van Jan Luitzen en Mik Schots. lees verder »


Nieuwegein wil Olympische Spelen

13-3-2007

Door Jurryt van de Vooren lees verder »


Reunie FC Amsterdam in Olympisch Stadion

12-3-2007

Japan stond in 1979 op zijn kop tijdens een bezoek van het Nederlands Elftal. Op tv werden de wedstrijden van Oranje live uitgezonden, maar het was puur bedrog. Al die spelers waren namelijk van FC Amsterdam, toen spelend in de eerste (!) divisie. Loglega Wout Visser beschreef deze hilarische grap van de club van wijlen Dé Stoop. Nog steeds denken ze in Japan dat het echte Oranje daar speelde, maar dat is dus onzin. Deze anekdote komt misschien op 19 mei ter sprake tijdens een reünie van FC Amsterdam in het Olympisch Stadion Amsterdam. lees verder »


Jari Litmanen in Maloe Melo, Home of the Blues

12-3-2007
Litmanen

Door Jan van Mersbergen lees verder »


Traditie en Ambitie: het Olympisch Stadion in de 21e eeuw

11-3-2007

Door Jurryt van de Vooren lees verder »


Oud-Ajacied Gerrit Keizer was eerste Nederlandse profvoetballer

10-3-2007
Gerit_keizer_1

Door Micha Peters Enige uren geleden viel  Tussenstand , een tijdschrift over sportgeschiedenis, bij mij op de deurmat. Ik keek al weken uit naar het verschijnen van dit tijdschrift, dus begon direct te lezen. Mijn oog viel al snel op een verhaal van de hand van Thomas Blom, met als titel De Keizer van Engeland. Het is een verhaal over Gerrit Keizer die in 1930 als eerste Nederlander een plek veroverde binnen het Engelse voetbal. Hij stond bij Arsenal onder de lat. Ik las verder en kwam tot een revolutionaire conclusie: Keizer was de eerste Nederlandse profvoetballer! lees verder »


Engelands beste 'sports writer' overleden

10-3-2007
Wa

Door Remco Janssen voor De Pers lees verder »


Wel en wee met PSV

9-3-2007

Door Wout Visser lees verder »


Één van de beste wedstrijden van Feyenoord

9-3-2007

Door Jan van Mersbergen lees verder »


Voetbal op zondag: God hoort alles

9-3-2007

In 1954 waren er gemeenten met een voetbalverbod op zondag voor één uur ''s middags. Die Zondagswet bestaat nog steeds! Het is en blijft de opdringerigheid van de gereformeerden. Gij zult niet voetballen! lees verder »


Elfstedenheld schrijft boek: Mijn teen voor het kruisje

8-3-2007

Persberichtmoment! Medio maart verschijnt een 88 pagina''s tellend boek vol nieuwe informatie en illustraties over de Elfstedentocht van 1963. Het boek is geschreven door Tinus Udding, die als eenendertigste in het klassement eindigde. Hij werd vooral beroemd door zijn afgevroren teen, die nu is te zien in het Schaatsmuseum in Hindeloopen. Mijn Teen voor het Kruisje wordt ook uitgegeven door dit museum. Einde persberichtmoment. lees verder »


PSV - Steaua Boekarest: de mooiste van Romario

8-3-2007

Joost was zo vriendelijk een You Tube-fragment aan te leveren met het mooiste doelpunt van Romario tegen Steaua Boekarest in 1989. Doe maar klik. lees verder »


Een revolutie in de atletiek wordt zestig

7-3-2007

Krijg nou tieten! Nota bene de Taaladviesdienst plaatste gisteren een log over de zestigste verjaardag van Dick Fosbury. In 1968 was hij de man, die het hoogspringen naar een nieuw niveau tilde met de zogenaamde fosburyflop. Met een kleine letter inderdaad, net als panenka. Was me volkomen ontgaan, die verjaardag, maar bij deze alsnog de historische beelden van de Wizard of Foz. Dank aan de Taaladviesdienst voor hun sporthistorisch vermogen. En zulke berichten voortaan niet meer verzwijgen als we samen aan tafel zitten voor het avondeten. lees verder »


Nico Scheepmaker Beker voor beste sportboek van 2006

7-3-2007

Op 14 mei wordt de derde editie gehouden van de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van het jaar. De eerste twee werden gewonnen door Auke Kok (2004) en Joop Holthausen (2005). De Nico Scheepmaker Beker wordt georganiseerd door Marc Grijsbach van Sportboek.nl, Jan Pieter Ellerbroek, Jurryt van de Vooren van het Sportgeschiedenis Weblog, het Olympisch Stadion en FC Klap. De prijs is een enorme beker en een inscriptie. De presentatie van de bijeenkomst in het Olympisch Stadion zal net als vorig jaar in handen zijn van Tom van ''t Hek. lees verder »


Belgische tv-serie over sportgeschiedenis

7-3-2007

Waar de Nederlandse publieke omroep zich nog doodvergadert over wel of niet een nieuw programma over sportgeschiedenis gaan de Belgen al los deze maand met Belga Sport. Dat lezen we op een Belgische mediasite. Het ziet er erg goed uit en kan wel eens een voorbeeld zijn voor iets moois op de Nederlandse tv. We zijn zo vrij het Belgische bericht over te nemen. Kijk maar: lees verder »


Speciale sportwebsite Uitgeverij 521

6-3-2007
Ts

lees verder »


Eén van de beste wedstrijden van PSV

6-3-2007

Morgenavond speelt PSV tegen Arsenal. In PSV van het stuk over misschien wel de beste wedstrijd ooit van Ajax, nu de beurt aan PSV. Wat was de beste wedstrijd van de Eindhovenaren?

lees verder »


22 november 1995: Real Madrid-Ajax

5-3-2007

Door Jan van Mersbergen lees verder »


Voetbal. De serie. Europa Cupwinnaars uit kleine voetballanden: Celtic

4-3-2007
Cli_1

Vandaag: Celtic, Europa Cup I 1967 lees verder »


Het standbeeld dat rebels werd: FC Amsterdam en het Lieverdje

4-3-2007
Fcamsterdam

Door Wout Visser lees verder »


Een keeper die scoort tegen FC Den Bosch

3-3-2007

Door Jan van Mersbergen lees verder »


Wielrennen: 'Kampioenen van het volk'

2-3-2007

Naar zweet- en massageolie geurende wielerbenen, volle straten met gespannen fans, glimmende kasseien uit de helletocht van Parijs-Roubaix en zwoegende wieleramateurs bij kermiskoersen. In de fototentoonstelling Kampioenen van het volk: de wereld van wielerklassiekers en kermiskoersen - van 6 maart tot en met 28 mei 2007 te zien in het Gemeentemuseum Helmond - gaat het niet om de overwinnaars, maar om de steeds weer terugkerende rituelen aan de zijkant van de wielerkoers. lees verder »


Geen bal op de tv

1-3-2007

De sportjournalistiek heeft te veel last van te kort en te snel, zei Ad van Liempt van tv-programma Andere Tijden vorige week. Het is een aangenaam pleidooi voor meer diepgang, voor slow journalism. lees verder »


Voetbal. De serie: Europa Cupwinnaars uit kleine voetballanden

1-3-2007
Affiche

Vandaag: Olympique Marseille, Europa Cup I 1993 lees verder »


Nieuw wielerboek: 'De Flandriens'

1-3-2007
Chevrolet_de_flandriens_hr

Vorige week verscheen bij Het Sporthuis De Flandriens, van Herman Chevrolet. lees verder »Sportus.nl
Headliner.nl