Multimediaal

Olympische stadions in de tijd, De Feyenoord sportquiz, Sportnieuws op de kaart, een tag cloud, en het Sportbeeld van de dag archief. Kijk verder »


Sportbeeld van de dag

Vanavond bij Andere Tijden SportMistwedstrijd Ajax - Liverpool bij Andere Tijden

Door Jurryt van de Vooren 7-8-2007


Het was één van de vijf favoriete sportmomenten van Johan Cruijff: de Mistwedstrijd Ajax - Liverpool van december 1966. In het Olympisch Stadion Amsterdam versloegen de Amsterdammers de kampioen van Engeland met 5-1, alhoewel bijna niemand dat zag vanwege de enorme mist. Op 7 december - exact veertig jaar later - duikt het tv-progamma Andere Tijden in deze legendarische wedstrijd, die gezien wordt als de geboorte van het Totaalvoetbal. En we hebben de foto''s van de opnames in het Olympisch Stadion! Hou de komende weken dit log in de gaten, want er komt nog veel meer over de Mistwedstrijd hier.


De fotograaf maakt zich op voor een groepsfoto in het Olympisch Stadion met alle betrokkenen van de Mistwedstrijd. Ze zijn hier een plekje aan het zoeken. We zien onder meer Sjaak Swart, Henk Groot, Gert Bals en de geluidsman van Andere Tijden.


Clubarchivaris Wim Schoevaart voor de krantenartikelen over de Mistwedstrijd.


Doelman Gert Bals doet met de bal waar hij het beste in was: vastpakken.

Subside Sports - Grootste aanbod voetbalshirts

Reacties

pascal: gertje bals, rots in de branding. veense klasse.
geplaatst op: 8-8-2007 16:38:58u.
Plaats reactie *


*


Sportus.nl
Headliner.nl