Multimediaal

Olympische stadions in de tijd, De Feyenoord sportquiz, Sportnieuws op de kaart, een tag cloud, en het Sportbeeld van de dag archief. Kijk verder »


Sportbeeld van de dag

Vanavond bij Andere Tijden SportItems van juni '08


De weg naar goud

30-6-2008

Joeptjoep-moment! We gaan een filmpje kijken met Frits Barend, die vanaf komende donderdag het programma De Weg Naar Goud presenteert.

lees verder »


Het feest van de democratische generatie

30-6-2008

Spanje is dus de opvolger van Griekenland. Europa heeft weer een kampioen om trots op te zijn. En weer spoelt een hoofdprijs aan op de kust van de Middellandse Zee. Van alle deelnemers maakte de ploeg van Luis Aragones de meest constante indruk met een hoog niveau.

lees verder »


Gelukkig hebben we Foppe nog

30-6-2008

In de columntwist De Klassieker schrijven Ajacied Menno Pot en Feyenoorder Jurryt van de Vooren elkaar over het EK Voetbal. Vandaag voor het laatst, want het toernooi is op. Gelukkig hebben we de Olympische Spelen nog.

lees verder »


Het EK van de nummer tien

30-6-2008

Volgens Simon Kuper wint een land alleen nog een voetbaltoernooi als de spelers topfit zijn. Ook zagen we de terugkeer van de nummer 10.  

lees verder »


Kijk terug naar de WK-finale van 1958

29-6-2008

Exact een halve eeuw geleden speelden de Zweedse voetballers in de WK-finale tegen Brazilië. Daarom zond de Zweedse tv vandaag die finale opnieuw uit - hier. In het Zweeds natuurlijk. Met dank aan Di-Lan Sun.

lees verder »


Kampioen gekke bekken trekken

29-6-2008

De twee beste sprintlanden van de wereld hadden dit weekend hun Olympische 100 meter-trials. Op Jamaica klopte Usain Bolt Asafa Powell. In de VS was Tyson Gay razendsnel. Eén van de meest fascinerende dingen van dit koningsnummer is hoe de atleten zich voorbereiden op de start.

lees verder »


Welke voetballer moeten wij naturaliseren?

29-6-2008

Vanavond staan in Wenen Duitsland en Spanje tegenover elkaar in de finale van het EK. De topschutters van het Duitse team zijn geboren in Polen. De stofzuiger van de Spanjaarden komt uit Brazilië. Welke speler moet Nederlander worden zodat Oranje over twee jaar in Zuid-Afrika de finale van het WK kan halen?

lees verder »


Een finale voor Antonio Puerta

29-6-2008

Wanneer vanavond voor de finale het Spaanse volkslied zonder tekst wordt gespeeld, kijkt Sergio Ramos weer naar de hemel. De rechtsback van Real Madrid zal met zijn gedachten bij zijn maatje zijn, met wie hij als straatschoffie zijn droom deelde van het spelen van zo’n grote finale.

lees verder »


Laatste fakkeldrager 1936 overleden

28-6-2008

In 1936 werd voor de eerste keer een fakkeltocht georganiseerd met het olympisch vuur. Die voerde vanuit Olympia naar Berlijn. Eén van de dragers in Berlijn was Siegrid Eifrig, die deze week is overleden. Daarmee is geen enkele drager van 1936 meer in leven.

lees verder »


De bekerfinale Sparta - Volendam van 1958

28-6-2008

Exact een halve eeuw geleden werd in het Olympisch Stadion de bekerfinale Sparta - Volendam gespeeld. Johan Pelk en Ben Steur van Volendam kijken vanuit dit stadion terug op deze wedstrijd - hier.

lees verder »


Mooie woorden van Platini en bittere van Havelange

28-6-2008

Duitsland – Spanje is de finale van Euro-2008. De opgeblazen Coupe Henry Delaunay (tweemaal zo groot als de originele) komt tenminste in handen van een topland. De organisatie kan tevreden zijn maar heeft straks veel te evalueren.

lees verder »


GroenLinks schrijft PVV-motie over

27-6-2008

Marco de Goede zit voor GroenLinks in de Amsterdamse gemeenteraad. Deze week sprak hij over de aanwezigheid van burgemeester Cohen bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Hiervoor gebruikte hij de letterlijke tekst van de PVV eerder deze week in het parlement.

lees verder »


Bulgaarse gewichtheffers: altijd hetzelfde liedje

27-6-2008

Vandaag werd bekend dat Bulgarije niet vertegenwoordigd zal zijn bij het gewichtheffen in Beijing. De gewichthefnatie raakte een paar weken geleden al een topper kwijt door een positieve dopingtest, en nu zouden 11 gewichtheffers door de mand zijn gevallen. Bulgaarse gewichtheffers hebben ook bepaald geen vlekkeloos verleden op de Spelen.

lees verder »


Vloeken op Wimbledon

27-6-2008

Wimbledon is alweer bijna een week aan de gang. Dit doorgaans nette toernooi staat bekend om zijn etiquette, zoals de witte kleding van de deelnemende spelers. Maar Wimbledon heeft ook zijn minder keurige kanten: schelden, naaktlopers en ander tuig. Een willekeurig overzicht.

lees verder »


Bert Hiddema ontdekt de Olympische Spelen van 1928

27-6-2008

In de tuin van uitgeverij Amstelsport is het boek De Olympische Spelen Amsterdam 1928 gepresenteerd - hier kopen. Hierin staan honderden foto’s van de Spelen van 1928, met teksten van Bert Hiddema. In de afgelopen maanden heeft hij ontdekt hoe indrukwekkend die waren, zo zei hij in die tuin. Als hij nog meer wil ontdekken, moet hij hier eens kijken.

lees verder »


Draadstaal en olympische quiz in Olympisch Stadion

27-6-2008

Tijdens de Olympische Spelen verzorgt de VPRO een dagelijks programma met een Olympische Sportquiz. Hieraan wordt meegewerkt door Jan Joost van Gangelen, Viggo Waas, Peter Heerschop en de makers van Draadstaal. De uitzendingen komen live vanuit het Olympisch Stadion.

lees verder »


Wanneer is een voetbaltoernooi geslaagd?

27-6-2008

De dagen tussen de halve finale en de finale zijn voor elke deelnemer uren van aftellen. Veel spelers snakken naar het einde van het toernooi. Ze kunnen niet wachten om te weten of ze eeuwige roem gaan behalen of dat het alsnog misgaat. Daarbij is het nog te vroeg om terug te kijken op een mooi toernooi. Ook voor de toeschouwers, want pas na de finale weten we of het een echt mooi toernooi was.

lees verder »


Wielrennen tijdens het EK voetbal van 1988

26-6-2008

Op 25 juni 1988 werd Nederland Europees Kampioen voetbal. De volgende dag werd dit feit uitbundig gevierd. Er werd dat weekend ook nog gefietst.

lees verder »


Op zoek naar de ongehoorzame sporter

26-6-2008

Oud-atlete Mieke Sterk verknipte op de Olympische Spelen van 1968 haar officiële tenue tot een minirok. De bobo’s vonden haar zo vervelend dat ze twee (!) keer voor het leven werd geschorst. Sporters kunnen niet ongehoorzaam genoeg zijn.

lees verder »


Ellen van Langen terug in Barcelona

26-6-2008

Op de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona won Ellen van Langen de 800 meter. De Russin Liliya Nurutdinova werd tweede, en Ana Fidelia Quirot uit Cuba won brons. Zestien jaar later keert dit drietal terug naar Barcelona voor Andere Tijden Sport. Edwin Winkels maakte foto’s van de opnames. Meer info hier.

lees verder »


Exit Oranje? Steun Spanje!

26-6-2008

In de columntwist De Klassieker schrijven Ajacied Menno Pot en Feyenoorder Jurryt van de Vooren elkaar over het EK Voetbal. Nog even dan, want daarna draait alles weer om Ajax en Feyenoord.

lees verder »


De voetbalmagiër tegen de geleerde

26-6-2008

De tweede halve finale staat vooral in het teken van Guus Hiddink. De wondertrainer van Rusland heeft met zijn overwinning op Oranje eigenlijk al zijn credits verdiend maar wil graag de Otto Rehhagel van 2008 worden. Na het winnen van de Europa Cup (PSV) en de wereldcup (Real Madrid) zou hij graag dit EK op zijn erelijst bijschrijven. Het zou van hem helemaal een voetbalmagiër maken. Het wordt in ieder geval een duel tussen grootmeesters.

lees verder »


Tweestrijd op het EK

25-6-2008

Donderdagavond treffen Rusland en Spanje elkaar voor de tweede keer op dit EK. Zo’n tweede confrontatie is niet uniek, behalve dat het al in de halve finale gebeurt.

lees verder »


Turkije verovert Amsterdam-West

25-6-2008

In 1683 stonden de Turken voor de poorten van Wenen, nu kloppen de Ottomanen op de poort van Amsterdam-West. Zit ik net aan een lekker kopje Turkse thee (met zeven klontjes suiker), valt dit op mijn deurmat:

lees verder »


Omroep MAX in het Olympisch Stadion

25-6-2008

In het Olympisch Stadion zijn opnames gemaakt van het tv-programma De Weg naar Goud. Frits Barend praat hierin met Nederlandse olympische sporters over hun favoriete persoonlijke sportmomenten. De eerste van zes afleveringen is op donderdag 3 juli bij omroep MAX.

lees verder »


Let op Mevlut Erdinç als Turkije de finale haalt

25-6-2008

Duitsland – Turkije is vanavond meer dan een halve finale. Het is vooral een test om te bepalen of Duitsers en Turken goed kunnen samenleven. Met bijna drie miljoen vormen de Turken de belangrijkste minderheidsgroep in de Bondsrepubliek. Daarom spreekt Bild nu al over ‘die geilste Fussballparty der Welt.’

lees verder »


Nu nog even de huurbaas verslaan

25-6-2008

De Turken zijn onbegrijpelijk, doen alles fout en staan altijd achter. En daarom winnen ze vanavond misschien van de Duitsers.

lees verder »


Een Ajax - Feyenoord boven Duits grondgebied

24-6-2008

Op 19 juli bestaat Feyenoord honderd jaar. De belangrijkste rivaal is Ajax, met wie Feyenoord in 1972 een heftig duel uitvocht. Dat gebeurde boven Duits grondgebied op zo'n tien kilometer hoogte. In samenwerking met Sport Knowhow XL.

lees verder »


Topsport in het Nationaal Archief en de KB

24-6-2008

De Verdieping van Nederland - de gratis topstukkententoonstelling van de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief - toont 1000 jaar Nederlandse geschiedenis, taal en cultuur aan de hand van topstukken uit beide instellingen. Aangezien de zomer van 2008 in het teken staat van diverse sportevenementen, zijn er nu óók sportieve topstukken te zien.

lees verder »


Spanje kan bijna niet winnen!

24-6-2008

In een paar dagen is het EK Frankrijk, Portugal, Nederland en Italië kwijt geraakt. Het viertal dat bij Euro-2000 nog samen in de halve finale stond. En Tsjechië en Griekenland, met Portugal en Nederland vier jaar geleden de halve finalisten, zijn sinds vorig weekeinde van het toneel verdwenen. Kortom, geen van de vier halve finalisten van Euro-2008 kwam in de afgelopen twaalf jaar zover op een EK.

lees verder »


Net iets meer dan duizend records

24-6-2008

In het boek De 1001 meest memorabele sportrecords staan 1001 memorabele sportrecords. Het is samengesteld door Chris Hawkes en die is volgens een persbericht een lopende encyclopedie. Hier kopen.

lees verder »


Met een B-ploeg is niets mis

23-6-2008

Op de Duitse zender ZDF wisten ze het zeker: Oranje is uitgeschakeld omdat het de laatste poulewedstrijd met een B-ploeg aantrad. Net als bij Portugal en Kroatië heeft deze tactische zet het ritme gebroken. Is dit nu je reinste kolder, of daadwerkelijk ergens op gebaseerd? Bewijs met statistieken!

lees verder »


Brabantse amateurs willen graag de Spelen organiseren

23-6-2008

Het is weer eens zo ver. Nu wil ook Tilburg de Olympische Spelen van 2028 organiseren. Gebrek aan kennis over dit sportevenement en de historie van toewijzing maakt deze droom al bij voorbaat een illusie.

lees verder »


Winnen en verliezen, leven en dood

23-6-2008

De wedstrijd van Nederland tegen Rusland was niet verbazingwekkend vanwege de uitslag of vanwege hetgeen de Nederlandse ploeg liet zien. Het meest verrassende was het optimisme dat voor de wedstrijd heerste, terwijl de ploeg een zeer tragische gebeurtenis te verwerken had. Dat kan een team sterker maken, zoals twee jaar terug bij Italië. Dat kan ook anders uitpakken, zoals afgelopen zaterdag bij Nederland.

lees verder »


De Turken mogen de Dam hebben

23-6-2008

In de columntwist De Klassieker schrijven Ajacied Menno Pot en Feyenoorder Jurryt van de Vooren elkaar over het EK Voetbal. Türkiye! Türkiye!

lees verder »


Liberation Soccer zonder hoofdprijs

23-6-2008

Op de eerste rustdag van het EK zal het oranje legioen eigenlijk al terugblikken. De dramatische uitschakeling, hoe verdiend die ook is, heeft de echte liefhebbers van het voetbal geroerd.

lees verder »


De ontwikkeling van de Oranje-gekte

22-6-2008

Er is een nieuwe Oranje-trend doorgebroken: het massaal afreizen naar de stad van de wedstrijd - ook als er geen kaartjes meer zijn. Het motief voor de Oranje-gekte is veranderd van vaderlandsliefde tot carnaval. 

lees verder »


Een Latijnse broedermoord met bloed

22-6-2008

Spanje heeft op een groot toernooi nog nooit van Italië gewonnen. Dat is het uitgangspunt van de laatste kwartfinale van het EK. In Wenen staan twee nationale ploegen tegenover elkaar, die tegelijk veel en weinig met elkaar gemeen hebben.

lees verder »


Guus Hiddink maakt Rusland nog gekker

22-6-2008

Guus Hiddink maakt Rusland en de Achterhoek helemaal gek. De eerste beelden uit Rusland.

lees verder »


Het radioverslag van Nederland - Rusland

22-6-2008

De geschiedenis heeft geen mening. Luister.

lees verder »


In 1980 bleven 15 landen weg van de Olympische opening

21-6-2008

De atletiek-deelnemers van Australië, Canada en Nieuw-Zeeland hebben deze week aangekondigd niet te zullen meelopen in de openingsceremonie op 8 augustus. De reden die ze aandragen is luchtvervuiling - officieel is er geen politieke reden. In 1980 was die er wel.

lees verder »


Thomas Dekker en andere beloften

21-6-2008

Hoewel hij uit de Ronde van Zwitserland is gestapt, blijft Thomas Dekker één van de grootste wielertalenten van zijn generatie. Dit blijkt ook uit een overzicht van de wereldkampioenschappen voor beloften en junioren van de afgelopen jaren. De vraag is hoeveel waarde er mag worden gehecht aan de uitslagen van deze kampioenschappen, met het oog op de toekomst..

lees verder »


Guus Hiddink in het spoor van Ernst Happel en Jack Charlton

21-6-2008

Vandaag is het Midzomeravond en dan denken we al twintig jaar met plezier terug aan de historische overwinning van Oranje op Duitsland in Hamburg. Vanavond staat er echter een andere klus op het programma: Nederland – Rusland, maar vrij vertaald is het Oranje – Hiddink.

lees verder »


Het vingertje van Hans van Breukelen

21-6-2008

Nederland speelt vanavond tegen de Russen, net als in 1988 in de EK-finale. Hans van Breukelen werd toen onsterfelijk door zijn vingertje vlak voor een strafschop van de Russen. Alleen De Breuk zelf kon zich dat later niet meer herinneren, zegt hij in het boek Terug naar 1988 van Raf Willems en Hans Janssen - hier kopen.

lees verder »


Filosofie en sporthistorie in Trouw

21-6-2008

Vandaag in Trouw, "Liggen of staan, dat is de kwestie" van de Duitse filosoof Peter Sloterdijk.

lees verder »


Rüştü stopt een penalty...

21-6-2008

...en mijn buren vieren feest!

lees verder »


Groot spektakel rond terugkeer Nederlandse Olympiërs

20-6-2008

De Nederlandse deelnemers aan de Olympische Spelen krijgen op 25 augustus een groots onthaal in het Olympisch Stadion – direct na aankomst op Schiphol. Dat staat op de site Hollandswimming.com. NOC*NSF organiseert dit evenement, waar tienduizenden mensen worden verwacht. “We willen een spektakel maken.”

lees verder »


Historische terugblik Grand Prix Frankrijk 2008

20-6-2008

Vroeger werd de Grand Prix van Frankrijk verreden op Reims, Rouen-les-Essarts, Clermont-Ferrand, Le Mans, Paul Ricard en Dijon. Vorig jaar schreef Christijan Albers geschiedenis in Frankrijk..

lees verder »


Turkije staat steeds achter

20-6-2008

Simon Kuper heeft een Turkse bron, die weet waarom het Turkse team uiteindelijk toch wint.

lees verder »


De huwelijksreis van Domenech gaat niet naar Vila-Real

20-6-2008

Na de eerste grote schifting in het toernooi zouden Clarence Seedorf en Mark van Bommel graag in de huid van David Trezeguet, Ludovic Giuly en Robert Pires willen kruipen. Dit drietal werd compleet genegeerd door de Franse bondscoach Raymond Domenech. Het is dan ook onverstandig om de vriendin van de bondscoach te proberen te versieren. Welkom bij Sportgeschiedenisboulevard.nl!

lees verder »


Radio 538 moet nog steeds dood!

19-6-2008

Nederland wint dit EK Voetbal toch niet. Daarom is het niet erg om hardop na te denken over de plek waar we Oranje gaan huldigen. Op naar Hilversum, Rotterdam en Amsterdam!

lees verder »


Tegen volk en vaderland

19-6-2008

Oranje speelt zaterdag tegen het Rusland van Guus Hiddink. Voor het eerst moet het Nederlands elftal op een eindtoernooi zien af te rekenen met een landgenoot.

lees verder »


Een locatievoorstelling met twee voetbalsupporters

19-6-2008

Nationalistische komedie met vlaggen: twee supporters van Manchester United zijn als toeristische pioniers naar de Zwarte Zee gereisd om goedkoop te kunnen zuipen en neuken. Als West-Europees exportprodukt dringen ze binnen in de nieuw-kapitalistische Oekraïne. Ze vinden het een achterlijk derdewereldland maar zijn erg enthousiast over de vrouwen en de investeringsmogelijkheden.

lees verder »


Verona van de Leur verdient alsnog goud

19-6-2008

Turnster Verona van de Leur stopt met turnen. De carrière van Nederlands meest succesvolle turnster ooit komt hiermee ten einde. Zonder gouden medaille op een internationaal kampioenschap, en dat is zonde en onterecht.

lees verder »


We zijn niet goed genoeg voor dit EK

19-6-2008

In de columntwist De Klassieker schrijven Ajacied Menno Pot en Feyenoorder Jurryt van de Vooren elkaar over het EK Voetbal. We zijn níet goed genoeg voor een Europese titel. Punt.

lees verder »


Guus Hiddink maakt Rusland gek

19-6-2008

Joeptjoep-moment! We gaan beelden kijken van getoeter in Rusland. Want er is weer een land in extase nadat bondscoach Hiddink ze naar hogere voetbalsferen heeft gevoerd.

lees verder »


Op zoek naar de nieuwe Willy Dullens

19-6-2008

Willy Dullens was beter dan Cruijff, zei men. Maar toen raakte hij geblesseerd. De Pers sprak met hem.

lees verder »


Kwartfinales en het EK voetbal

19-6-2008

Met de eerste kwartfinale komt Euro-2008 in de beslissende fase. Het is elke avond alles of niets en dat maakt het toernooi in een klap leuker en overzichtelijker.

lees verder »


Aantal olympische roeiers groeit aanzienlijk

18-6-2008

Onder de ruim 2.200 Nederlanders die ooit hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen zitten bijna driehonderd roeiers. In Poznan is het olympisch kwalificatietoernooi bezig, waar dit aantal behoorlijk is uitgebreid. In samenwerking met Sport & Strategie.

lees verder »


Oranje breekt record van Frankrijk

18-6-2008

Het Nederlands elftal heeft gisteren niet alleen zijn sportieve plicht gedaan, maar ook een 24 jaar oud record gebroken. Vanaf nu is dit Oranje de beste deelnemer aan een EK in de eerste ronde.

lees verder »


De toekomst van het internationale voetbal

18-6-2008

Simon Kuper betrad vorige week de speciale lounge in de vip-zone van het Stade de Suisse in Bern, een uur voor de aftrap van Nederland-Frankrijk. Michael van Praag mocht hier niet komen.

lees verder »


Liever Hiddink dan de oerdegelijke Zweden

18-6-2008

Vandaag komt er een einde aan de groepsfase. Eén duel boeit nog: Rusland – Zweden. Het wordt zeker een mooi gevecht tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn en waarvan de winnaar zaterdag tegen Oranje zal spelen in de kwartfinale. Welk team heeft onze voorkeur?

lees verder »


Het radioverslag van Nederland - Roemenië

17-6-2008

Luister. Sportgeschiedenis op zijn snelst.

lees verder »


Toerclub Wageningen eert naamgever Jan Janssen Classic

17-6-2008

Op zaterdag 21 juni wordt in Wageningen de 23e versie van de toerfietsklassieker de Jan Janssen Classic verreden. Het wordt een bijzondere editie. Het is namelijk precies 40 jaar geleden dat Jan Janssen de eerste Nederlander werd die de Ronde van Frankrijk op zijn naam wist te schrijven. Onder meer Steven Rooks, Jeroen Blijlevens en Jo de Roo stappen daarom die dag op de fiets.

lees verder »


Commercials met namaak-Maradona

17-6-2008

In het Olympisch Stadion zijn in het diepste geheim commercials opgenomen, waarin historische sportgebeurtenissen worden nagespeeld. Een groep tieners deed net alsof zij Zidane, Maradona of Materazzi waren. Deze hilarische fimpjes zijn gemaakt in opdracht van Ziggo en nu op Sportgeschiedenis.nl te zien.

lees verder »


Winnaar Dauphiné is niet vaak goed in de Tour

17-6-2008

Alejandro Valverde was afgelopen weekeinde de glorieuze winnaar van de zestigste editie van de Dauphiné Libéré. Gelijk worden hem in diverse media grote kansen toegedicht op de eindoverwinning in de komende Tour de France. Is deze verwachting wel reëel?

lees verder »


Nakomen van sportieve plicht is een groot goed

17-6-2008

De laatste wedstrijddag in groep C stond oorspronkelijk vooral in het teken van Italië – Frankrijk, maar door de oranje-orkaan gaat het er vandaag vooral om wat er gebeurt bij Nederland – Roemenië. Natuurlijk wil geen enkele speler die op het veld staat een wedstrijd bewust verliezen en dat zal vandaag ook het geval zijn. Maar onbewust speelt toch wel mee, dat Oranje niet met volledige overgave aan de wedstrijd zal beginnen zoals tegen Italië en Frankrijk.

lees verder »


De bondscoach als Vader des vaderlands

17-6-2008

Op de Zweedse tv is een vreemde reclame te zien. Hierin zie je de bondscoach van Zweden, Lars Lagerbåck, als middeleeuwse koning op een wit paard over een slagveld rijden. Het komt meer voor: de bondscoach als Vader des vaderlands.

lees verder »


Als Tsjechië verliest, dansen de Grieken en Turken

16-6-2008

Een nederlaag van Tsjechië wordt over de hele wereld gevierd. Vier jaar geleden verloor het van Griekenland, en werd er tot in Australië gedanst. En ook vannacht stroomden de straten vol na een nederlaag van Tsjechië. Kijk naar beelden uit Amsterdam, Apeldoorn, Melbourne en Duitsland. Echte liefhebbers kijken hier.

lees verder »


Dag van de Architectuur in Olympisch Stadion

16-6-2008

Tijdens de Dag van de Architectuur op 22 juni zijn er gratis rondleidingen door het Olympisch Stadion. Meer info hier.

lees verder »


Ook Britten liggen wakker van Oranje

16-6-2008

David Winner is een Brit met Nederlands voetbal in zijn botten. De auteur van het boek Briljant Oranje kan deze dagen niet slapen, omdat hij probeert te verklaren wat er in godsnaam met Oranje gebeurt. ‘De precisie is nieuw,’ zegt hij nu tegen Simon Kuper.

lees verder »


Leefde André Hazes nog maar

16-6-2008

In de columntwist De Klassieker schrijven Ajacied Menno Pot en Feyenoorder Jurryt van de Vooren elkaar over het EK Voetbal. Nederland Oh Nederland.

lees verder »


Abe Lenstra schoot op alles wat bewoog

16-6-2008

Als Abe Lenstra een uitwedstrijd had in het westen van het land, ging hij extra vroeg van huis om vogels te schieten op de Afsluitdijk. Dat schrijft het blad De Nederlandse Jager van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging.

lees verder »


Honderd jaar broederstrijd Oostenrijk - Duitsland

16-6-2008

Vanavond is Oostenrijk – Duitsland. De gedachten gaan dan terug naar het Voetbalporno van Gijon, toen beide ploegen het op een smerig akkoordje gooiden. Toch bestaat er ook een rivaliteit tussen beide landen die al een eeuw bestrijkt.

lees verder »


De stille ondergang van de NFL Europa

16-6-2008

Mike van Damme schreef Amsterdam Admirals 1995-2007. Hieronder het tweede deel van een voorpublicatie.

Boek kopen?

lees verder »


15 juni is een dag voor kunststukken op een EK

15-6-2008

Vandaag wordt de eerste echte knock-outwedstrijd gespeeld op dit EK. Tsjechië – Turkije is door een toeval de eerste groepswedstrijd waarbij eventueel strafschoppen de beslissing moeten brengen. Het is een nieuwe regel, die aanvankelijk voor theoretische situaties werd bedacht. En laat die theorie nu net in de praktijk plaats vinden.

lees verder »


André Hazes zingt een liedje met Wilhelmus van Hanegem

15-6-2008

Joeptjoep-moment! We gaan een filmpje kijken met André Hazes, die een duet zingt met Wilhelmus van Hanegem. Hier staat dezelfde Hazes, die Johan Cruijff toezingt. O André, zing een liedje voor mij!

lees verder »


Thuisvoordeel op de Olympische Spelen

14-6-2008

China is oppermachtig in eigen land. Op de Olympische Spelen is er eigenlijk altijd wel sprake van thuisvoordeel. Het is alleen nog maar afwachten of dit succes eenmalig is of dat het over vier jaar een vervolg krijgt.

lees verder »


Ons positieve wij-gevoel doet het goed

14-6-2008

Wetenschappers meten op dit moment onze gevoelens van nationale trots. Ze willen namelijk weten hoe het staat met ons positieve wij-gevoel. De eerste meting is overigens al geweest, zodat we goed kunnen vergelijken na afloop van dit EK Voetbal. Wel, ook al een beetje trots?

lees verder »


Napels zien en sterven

14-6-2008

Zelfs wanneer Griekenland en Rusland tegen elkaar spelen op het EK, kunnen we er een Nederland – Duitsland van maken dankzij de trainers. Guus Hiddink en Otto Rehhagel staan boven deze vreemde stammenstrijd en hebben trouwens andere zorgen, omdat hun ploegen door een verkeerde tactiek de eerste wedstrijd verloren. Het wordt voor beide topcoaches erop of eronder. Een vroege uitschakeling zal echter hun reputatie niet schaden.

lees verder »


André Hazes zingt een liedje voor Johan Cruijff

14-6-2008

Joeptjoep-moment! We gaan een filmpje kijken met André Hazes. Hij zingt een liedje voor Zijne Koninklijke Cruijffheid. O André, zing een liedje voor mij!

lees verder »


Het radioverslag van Nederland tegen Frankrijk

14-6-2008

Luister. Sportgeschiedenis op zijn snelst. Opwarmer: hier luister je naar de 3-0 tegen Italië.

lees verder »


Zembla herziet EK-voorspelling

13-6-2008

Met de nodige bombarie presenteerden Zembla en bewegingswetenschappers uit Groningen de ultieme voorspelling voor dit EK Voetbal. Wat wel jammer was, is dat die voorspelling onmogelijk is. “We balen ervan”, aldus Zembla, die meteen maar de hele uitzending van het net heeft gehaald - hier niet meer. Maar dat heeft alles te alles te maken met de uitzendrechten.

lees verder »


Dvd mist twee olympische kampioenen

13-6-2008

Van de 92 gouden olympische medailles die Nederland won, werden er 67 verzameld op de Zomerspelen. Daarvan staan er nu 65 op de dvd Hollands Goud, die door Ada Kok werd gepresenteerd. We missen er dus twee…

lees verder »


Het kennersoog van Peter Winnen

13-6-2008

Er ligt een nieuwe bundel verzamelde columns van oud-wielrenner Peter Winnen in de winkel: ‘Windbreker en andere verhalen’.

lees verder »


Ook Ernst Happel was belangrijk in 1978

13-6-2008

'Zwartkruis was de enige coach van Oranje in 1978' stond op deze site over het WK 1978 in Argentinië. Fokko Ebens bespreekt in dit artikel een nieuw boek van Michel Bongers en René Bremer, dat onbehoorlijk aan Zwartkruis-promotie doet.

lees verder »


Oostenrijkers scoren altijd in de laatste minuut

13-6-2008

Gisteren sleepte Oostenrijk in blessuretijd de 1-1 uit het vuur tegen de Polen, door een ziedend hard genomen penalty van Vastic. Tien jaar geleden scoorde Oostenrijk twee keer op dezelfde wijze op het WK in Frankrijk. 

lees verder »


Frankrijk is dol op Willy van der Kerkhof

13-6-2008

Het is vandaag Vrijdag de Dertiende. In Frankrijk is dat een geluksdag en bij ons juist niet. En net vandaag spelen die twee tegen elkaar.

lees verder »


Honderd gouden medailles

12-6-2008

De Nederlandse sporters kunnen in Beijing geschiedenis schrijven door acht gouden medailles te winnen. Met de 92 tot nu toe zou dat de honderdste gouden plak uit de geschiedenis zijn. Ik hoop dat Van den Hoogenband die wint.

lees verder »


Een kwartfinale van het WK voetbal in Antibes

12-6-2008

Vandaag is het zeventig jaar geleden dat in de Franse badplaats Antibes een heuse kwartfinale van het WK werd gespeeld. De stad gold in de jaren dertig als een keurige badplaats. Hier waren de nachten volgens de Amerikaanse schrijver Francis Scott Fitzgerald zacht, werd er voor het eerst aan waterskiën gedaan en kwam de eerste zonnebrandolie op de markt.

lees verder »


We worden kampioen! (deel 2)

12-6-2008

In de columntwist De Klassieker schrijven Ajacied Menno Pot en Feyenoorder Jurryt van de Vooren elkaar over het EK Voetbal. Menno Pot spreekt vanaf nu in de wij-vorm.

lees verder »


Jan Janssen miste bijna zijn eigen huldiging

12-6-2008

Precies veertig jaar geleden won Jan Janssen als eerste Nederlander de Tour de France. Onderweg van Frankrijk naar de huldiging in Amsterdam maakte hij de nodige problemen mee. Peter Ouwerkerk maakte een hilarische reconstructie in De Muur – hier kopen. Beelden van de huldiging staan hier.

lees verder »


Zwartkruis was de enige coach van Oranje in ’78

12-6-2008

Niet Ernst Happel, maar Jan Zwartkruis was de grote man achter het succes van Oranje op het WK van 1978. De oud-bondscoach over een bewogen eindtoernooi. In samenwerking met De Pers.

lees verder »


Kroatisch nationalisme en Ierse tranen

12-6-2008

Kroatië – Duitsland is het affiche van de dag. Beide landen kennen elkaar al goed van eerdere toernooien. De Kroaten boekten hun mooiste overwinning aller tijden op die Mannschaft. Dat gebeurde tien jaar geleden in de kwartfinale van het WK. Een zinderende wedstrijd in Lyon.

lees verder »


Ook Chefs de Mission hebben hun favoriete sportmomenten

11-6-2008

In het Olympisch Stadion zijn tien fotobanieren onthuld met daarop de favoriete sportmomenten van Chefs de Mission Charles van Commenée en Thea Limbach. Gezamenlijk vormen deze de buitenexpositie De Keuze van…, die tijdens de Olympische Spelen op het plein voor het Olympisch Stadion hangt.

lees verder »


Oranje tegen de vice-wereldkampioen

11-6-2008

Nederland heeft nog nooit op een eindtoernooi verloren van de heersend wereldkampioen. Maar tegen de heersend vice-wereldkampioen doet Oranje het opvallend slechter. Vrijdag is de ontmoeting tegen Frankrijk, vice-wereldkampioen - nota bene!

lees verder »


Nog een bizar "buiten het spel"-doelpunt

11-6-2008

Het doelpunt van Ruud van Nistelrooij tegen Italië is felbediscussieerd, vanwege het enigzins vreemde - maar wel juiste - opheffen van het buitenspel door verdediger Panucci. Bij de Spelen van 1948 was er ook een vreemd doelpunt met een speler buiten de lijnen.

lees verder »


Frits Barend doet sport bij MAX

11-6-2008

Frits Barend presenteert vanaf 3 juli op Nederland 1 vanuit het Olympisch Stadion het nieuwe sportprogramma De Weg Naar Goud bij omroep MAX. Sportgeschiedenis.nl doet hiervoor de research.

lees verder »


Prestigieus boek over Amsterdam 1928

11-6-2008

Uitgeverij de Buitenspelers presenteert op 22 juli het boek Model voor de Toekomst, de Olympische Spelen van Amsterdam 1928. Dat meldt de site van het Olympisch Stadion. Dit rijk geïllustreerde boek geeft een compleet overzicht van de Olympische Spelen van 1928. Het boek zal ook volledig in het Engels verschijnen. Hier bestellen.

lees verder »


Er is leven na Cruijff

11-6-2008

Oranje kan er weer jaren tegen, met een systeem dat de spelers zelf uitkozen en waarmee ze maandag voor het eerst in tien jaar een grote wedstrijd wonnen. Volgens Simon Kuper heeft Cruijff nu wel definitief afgedaan. 

lees verder »


Het mislukte debuut van Martien Vreijsen

11-6-2008

Precies 28 jaar geleden won Oranje zijn laatste EK-wedstrijd in acht jaar, waar we op terugkijken. Verder een vooruitblik op Zwitserland - Turkije, die twee jaar geleden tot in de catacomben met elkaar vochten. Natuurlijk hebben we de beelden hiervan.

lees verder »


Oud-Olympiër Roelof Koops overleden

10-6-2008

Na een kort ziekbed is oud-schaatser Roelof Koops overleden. Hij werd 98 jaar. In 1936 deed hij mee aan de Olympische Winterspelen in Garmisch-Partenkirchen. Van de Nederlandse deelnemers aan die Spelen is alleen Gratia Schimmelpenninck van der Oye nog in leven. Amateurfilmbeelden van deze Winterspelen staan hier.

lees verder »


Drie uur voetbalgeschiedenis op film

10-6-2008

Pas over een paar dagen kunnen we weer kijken naar Oranje. Tot die tijd storten we ons in de geschiedenis van het Nederlands Elftal. Voetbalhistoricus Matty Verkamman vertelt op film over de hoogte- en dieptepunten van Oranje vanaf 1905. Hier.

lees verder »


De ramp van Le Mans

10-6-2008

Komend weekend wordt de 24 uur van Le Mans gereden, een klassieker in de autosport. In 1955 reed een racewagen met bijna 300 kilometer per uur het publiek in en ontplofte. ‘Het gevolg was te vergelijken met de uitwerking van een bom’, aldus een ooggetuige. De beelden zijn gruwelijk. In samenwerking met Sport Knowhow XL.

lees verder »


Lothar Matthäus heeft geen nationaal gevoel

10-6-2008

Volgens Simon Kuper is Lothar Matthäus onbeschoft - erger dan andere Duitse analisten. Maar de wereldkampioen van 1990 weet wel veel van voetbal.

lees verder »


Verboden wedstrijd werd toch een finale

10-6-2008

Het fascistische Spanje en het communistische Rusland hadden vroeger een spuughekel aan elkaar. Toch moesten ze op een EK een finale tegen elkaar spelen.

lees verder »


Het radioverslag van Nederland tegen Italië

10-6-2008

Luister. Sportgeschiedenis op zijn snelst.

lees verder »


Ruud van Nistelrooij versus Patrick Kluivert

9-6-2008

Patrick Kluivert is met 40 doelpunten topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal. De speler in de huidige EK-selectie met de meeste treffers is Ruud van Nistelrooij. Met 31 doelpunten staat hij op de zesde plaats van deze eeuwige ranglijst. Het is onwaarschijnlijk dat hij dit gat tijdens het aanstaande EK zal dichten. Onwaarschijnlijk, maar niet onmogelijk.

lees verder »


Speel de voetbalquiz

9-6-2008

Twee jaar geleden ontwikkelde de VPRO een voetbalquiz, die je online met en tegen anderen speelt. Deze bestaat nog steeds - hier. Hierin kan je overigens ook je kennis van het EK-verleden testen. Ook zitten er oude radiofragmenten in.

lees verder »


Robin van Persie is een stomme robot

9-6-2008

In de columntwist De Klassieker schrijven Ajacied Menno Pot en Feyenoorder Jurryt van de Vooren elkaar over het EK Voetbal. Er is nu een computermodel, dat de ideale opstelling uitrekent van Oranje.

lees verder »


Oranje verloor nooit van een wereldkampioen

9-6-2008

Italië is vanavond de eerste tegenstander van Nederland op het EK. Het lijkt een lastig karwei maar een statistisch feitje kan het oranjelegioen vrolijk stemmen. Nog nooit verloor onze nationale ploeg van een regerend wereldkampioen op een eindtoernooi. Drie keer (in 1974, 1992 en 2000) werd er zelfs gewonnen, waarvan de eerste twee keer met een enorm machtsvertoon.

lees verder »


Verdediguuh!

9-6-2008

Volgens Simon Kuper heeft Nederland vanavond meer balbezit dan Italië. Alleen kan Oranje niet verdedigen en Italië wel.

lees verder »


Jury oordeelt over Groningse wetenschappers

8-6-2008

Bewegingswetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen hebben een voorspelling gemaakt van het verloop van het EK Voetbal - op verzoek van Zembla (kijken hier). Sportgeschiedenis heeft nu een jury benoemd om deze voorspelling te beoordelen. Al eerder deed deze jury uitspraak inzake die grappenmakers uit Groningen.

lees verder »


Opening expositie ‘The Games must go on...’

8-6-2008

Jet Bussemaker, staatssecretaris van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, opende afgelopen vrijdag in Nationaal Monument Kamp Vught de expositie The Games must go on…Olympische Spelen, politiek en mensenrechten. Sportgeschiedenis.nl was erbij.

lees verder »


Heimwee naar het Wunderteam

8-6-2008

Vandaag begint het EK voor Oostenrijk. Om zes uur wordt er in Wenen afgetrapt door het tweede gastland tegen Kroatië. Dit is een derby noch een burenruzie (Slovenië ligt tussen beide landen in) en er bestaat ook geen traditie op topniveau. Sinds Kroatië als natie zelfstandig is, telt Oostenrijk niet meer mee in het topvoetbal.

lees verder »


Roeiers en medailles: een slechte combinatie

8-6-2008

Veel olympische medaillewinnaars zullen hun medaille een speciaal plekje geven op de schoorsteenmantel, of stoppen hem netjes in een schoenendoos. Roeiers niet.

lees verder »


Korfbal vs basketbal: kijk en vergelijk

8-6-2008

Oordelen over een sport is dom. Het vergelijken van sporten is leuk. De polemiek tussen korfbal en basketbal werd hier afgelopen week weer heerlijk uitgemeten. Nu een eenvoudige vergelijking aan de hand van een paar filmpjes.

lees verder »


Welkom in Jöggeli, de bakermat van het Europese clubvoetbal

7-6-2008

Vandaag gaat het EK van start in Basel. Dat is zeer toepasselijk, want in deze stad vond bijna op de dag 43 jaar geleden de eerste wedstrijd van een Europees clubtoernooi plaats. Op 4 juni 1955 speelde FC Basel tegen een Londense selectie in het eerste duel om de Jaarbeursstedenbeker, de voorloper van de UEFA Cup.

lees verder »


Schaatsmuseum viert 25-jarig bestaan

7-6-2008

Het Schaatsmuseum in Hindeloopen viert zondag zijn 25e verjaardag. Dat wordt gevierd met een lunch en een speciaal programma. Ook verschijnt er een jubileumboek. In 2007 werd hier de Avond van de Elfstedentocht opgenomen – hier kijken. Een filmpje met eigenaar Gauke Bootsma staat hier.

lees verder »


Marco van Basten in het archief

6-6-2008

Het Utrechts Archief HUA zal tijdens zijn heropening op 28 juni persoonlijk materiaal tentoonstellen van Marco van Basten. Het materiaal is afkomstig van zijn vader Joop van Basten. De instelling wil zo het fenomeen van het familiearchief bekender maken.

lees verder »


Cruijff, Van Basten en Bergkamp in de aanval

6-6-2008

Het Nederlandse voetbalpubliek vindt Johan Cruijff, Marco van Basten en Dennis Bergkamp de beste Nederlandse aanvallers, die ooit op een EK speelde. Dat blijkt uit de verkiezing van Andere Tijden Sport en ADSportwereldPro.

lees verder »


Herinneringen aan Duitsland - Nederland

6-6-2008

Door het naderende EK Voetbal heeft iedereen het weer over West Duitsland tegen Nederland op 21 juni 1988. Waar was jij op die historische dag?

lees verder »


Een Colombiaanse triomf in de Dauphiné Libéré

6-6-2008

De hoog aangeschreven Franse rittenkoers Dauphine Libéré wordt traditioneel in juni verreden, in de bergachtige streek rond Grenoble. In 1984 was Bernard Hinault de grote favoriet voor de eindzege, maar de Breton werd verslagen door een paar onbekende Colombiaanse semiprofs.

lees verder »


Spreek Nederlands of sterf

5-6-2008

Huub Stevens vindt dat alle spelers bij PSV Nederlands moeten spreken. Stel je eens een elftal voor waar iedereen Cruijffiaans spreekt. Is dat dan ook Nederlands?

lees verder »


Historische terugblik Grand Prix Canada 2008

5-6-2008

Heel Europa begint in de stemming te komen van het EK Voetbal. Onze bal rolt echter richting Canada waar de coureurs op zondag beginnen aan een race van 305,270 km. Na 70 ronden zullen we weten wie de trofee in handen mag nemen.

lees verder »


Edwin van der Sar kan niet uittrappen

5-6-2008

Eindelijk weet Edwin van der Sar hoe hij een strafschop moet tegenhouden en dan is het nog niet goed! Bewegingswetenschappers van de Universiteit van Groningen hebben namelijk ontdekt dat de keeper slecht is met zijn uittrappen: de meeste ballen komen bij de tegenstander. Hier kijken. Het onderzoek staat hier.

lees verder »


Nederlands volleybalgoud bij KRO

5-6-2008

De Nederlandse volleyballers van 1996 wonnen één van de 92 gouden olympische medailles voor Nederland. Niet iedereen kijkt hierop echter met veel plezier terug. Marcel Rözer heeft hierover een uitzending gemaakt voor KRO Profiel. Hier kijken.

lees verder »


Sportboek voor een goed doel

5-6-2008

Hans van Breukelen heeft het eerste exemplaar van het boek Terug naar 1988 uitgereikt aan het Ugandese meisje Regius, dat met steun van SOS-Kinderdorpen studeert in Eindhoven. Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar SOS-Kinderdorpen, het goede doel waarvan Van Breukelen ambassadeur is. Boek hier kopen.

lees verder »


Amerikaanse medailles zijn preuts

5-6-2008

De roeiers Nico Rienks en Ronald Florijn hebben ieder twee gouden olympische medailles gewonnen: in 1988 en 1996. Florijn had zijn plakken meegenomen naar de presentatie van het boek Hollands Goud. “De Amerikaanse medaille is preutser”, legde hij het verschil uit.

lees verder »


Ed van Opzeeland zag in 1968 overal lijken

4-6-2008

In Kamp Vught start vrijdag de tentoonstelling The Games must go on…Olympische Spelen, politiek en mensenrechten. Sportjournalist Ed van Opzeeland vertelt hier voor de eerste keer hoe hij in 1968 getuige was van het grootste bloedbad uit de olympische geschiedenis.

lees verder »


Schoonspringer Hans Haasmann overleden

4-6-2008

Opnieuw moeten we afscheid nemen van een Nederlands olympiër. Eerder meldden we al de dood van Piet van Klaveren. Sporthistoricus Ton Bijkerk meldt nu dat in Australië schoonspringer Hans Haasmann is overleden op 92-jarige leeftijd. In 1936 deed hij mee aan de Olympische Spelen.

lees verder »


Bokser Piet van Klaveren overleden

4-6-2008

Oud-bokser Piet van Klaveren is op 28 april overleden. Dat meldt sporthistoricus Ton Bijkerk. Piet was halfbroer van de legendarische bokser Bep van Klaveren, die in 1928 olympisch goud won in Amsterdam. Zelf deed hij mee aan de Olympische Spelen van 1952 in Helsinki in het licht-welter gewicht. Hij is 77 jaar geworden.

lees verder »


Een Oranje met winnaars

4-6-2008

Cijfers liegen niet. Eerder zagen we al dat veel PSV-spelers de klos zijn. Nu kunnen we de selectie van Oranje bekijken en aan de hand van de cijfers aantonen welke speler een winnaar is. Want een EK spelen, dat doen we met winnaars. Maar hoe bepalen we wie een winnaar is?

lees verder »


Een EK Voetbal maakt blij

4-6-2008

Alleen vrouwen worden niet gelukkiger van een EK Voetbal. Simon Kuper wil nu weten of dit ook in Oostenrijk en Zwisterland zo is.

lees verder »


Eerst pesten en daarna goud

4-6-2008

Voor volleyballer Guido Görtzen waren de Olympische Spelen van 1996 een hel vanwege treiterpartijen. Volgens oud-aanvoerder Peter Blangé horen pesterijen bij een succesvol team. In samenwerking met De Pers.

lees verder »


Olympisch kampioenen komen uit Brabant

3-6-2008

De belangrijkste Nederlandse olympiërs komen uit Brabant. Dat schrijft sporthistoricus Wilfred van Buuren in het boek Hollands Goud – kopen hier. Hierin worden alle Nederlandse olympische gouden medailles beschreven – 92 in totaal. Brabant speelt hierin dus een grote rol.

lees verder »


Architect Olympisch Stadion won zelf medailles

3-6-2008

De Nederlandse architect Jan Wils won een olympische gouden medaille voor het ontwerp van het Olympisch Stadion in Amsterdam. Zijn collega, die het Olympisch Stadion van Antwerpen ontwierp, pakte vijf plakken.

lees verder »


Dvd over Jan Janssen

2-6-2008

Op 21 juni verschijnt een dvd over de legendarische Tour-zege van Jan Janssen van 1968. Hierop staat een documentaire van NOS Studio Sport, inclusief beelden van Tour de France uit het archief van Sport in Beeld. Diezelfde dag is in Wageningen de Jan Janssen Classic, waar onze held zelf ook is.

lees verder »


De ondergang van de Amsterdam Admirals

2-6-2008

Mike van Damme schreef Amsterdam Admirals 1995-2007. Hieronder het eerste deel van een voorpublicatie. Het boek verschijnt 15 juni.

Reserveren?

 

lees verder »


We worden kampioen!

2-6-2008

In de columntwist De Klassieker schrijven Ajacied Menno Pot en Feyenoorder Jurryt van de Vooren elkaar de komende tijd over het EK Voetbal. Vandaag is de beurt aan Menno Pot, auteur van het boek Vak 127. Hier te koop.

lees verder »


Topsport is uitgevonden om te winnen

2-6-2008

Pieter van den Hoogenband is de beste Nederlandse mannelijke zwemmer ooit. Hij begrijpt één ding verschrikkelijk goed: topsport is uitgevonden om te winnen. Een voorpublicatie uit Hollands Goud - kopen hier. Zie hier ook hoe VDH graag over voetbal lult.

lees verder »


De Russische Beer is dood

1-6-2008

Boris Sjachlin, een van de beste turners aller tijden, overleed afgelopen vrijdag in de Oekraïnse hoofdstad Kijev. In zijn carrière won hij zeven keer olympisch goud, zes wereldtitels en zes Europese titels.

lees verder »


Hergebruik van Olympisch Stadion is hip

1-6-2008

Het Olympisch Stadion van Londen wordt na de Spelen van 2012 mogelijk hergebruikt in Chicago. Hergebruik lijkt hier een nieuwe olympische trend, want ook in Amsterdam wordt onderzocht of het Olympisch Stadion kan worden uitgebreid met herplaatsbare units. In Rotterdam is nu een expositie met nieuwe ideeën over olympische architectuur.

lees verder »


Nederland won 92 gouden olympische medailles

1-6-2008

Op de Olympische Spelen hebben Nederlandse sporters 92 gouden medailles gewonnen. Al deze winnaars staan in het boek Hollands Goud, dat deze week verschijnt – hier kopen. In de komende dagen besteedt Sportgeschiedenis hieraan de nodige aandacht.

lees verder »


NU.nl kijkt naar oude rotzooi

1-6-2008

De Ek-site van NU.nl heeft de dvd Oranje op het EK, historisch overzicht 1960-2004 bekeken. 'De dvd voegt nauwelijks iets toe.' Recensie staat hier.

lees verder »Sportus.nl
Headliner.nl