PSV is sinds de oprichting verbonden met Philips, leverancier van licht. De eerste keer dat er in het PSV-stadion een lichtwedstrijd werd gespeeld was op 9 april 1958. Anderlecht was tegenstander. De filmbeelden staan hier.
Het was groot feest in Eindhoven toen dit gebeurde. Het systeem werd bekend als één van de beste van Europa. Nadeel van de verlichting was dan weer wel, zo schreef een gemene journalist, dat de tekortkomingen van PSV zo wel erg zichtbaar werden.
In 1961 werden de 240 lampen van ieder 1000 watt vervangen door exemplaren van 1500 watt. Het was natuurlijk de eer van Philips, die in deze lichtinstallatie was gelegd. En er moest ook een achterstand van enkele decennia worden ingehaald, want het Olympisch Stadion had al in 1929 de Nederlandse primeur gehad van een lichtwedstrijd. Tijdens de zogenaamde Edison Lichtweek werd het veld overspannen om zo de noodzakelijke verlichting aan te brengen. Een Amsterdams elftal speelde tegen - jawel! - PSV en verloor met 3-2.
De allereerste lichtwedstrijd ooit in het wereldwijde voetbal trouwens was op 14 oktober 1878 in Sheffield, een jaar voordat Thomas Edinson het patent voor de gloeilamp had vastgelegd.