Voor de dertiende keer wordt de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek uitgereikt. Bij deze nodigen wij iedereen uit boektitels in te zenden, die door een vakjury worden beoordeeld. Op een nog nader te bepalen datum wordt de winnaar bekend gemaakt.

Welke boeken komen in aanmerking voor de Nico Scheepmaker Beker?

Oorspronkelijk geschreven in de Nederlandse taal, dus geen vertalingen.
Geen herdrukken of herziene edities.
Geen studie- of instructieboeken.
Gepubliceerd in het jaar 2016
Ingestuurd vóór 20 februari 2017

Voorwaarden voor deelname
De uitgever levert zes gratis leesexemplaren voor de jury van de Nico Scheepmaker Beker. Versturen naar: Stichting Olympisch Stadion, Olympisch Stadion 2, 1076 DE Amsterdam. T.a.v. Nico Scheepmaker Beker.
Inschrijfbedrag per titel bedraagt: 50,00 euro. De uitgever ontvangt na levering van de boeken een factuur.
Per uitgever kunnen meer titels worden aangemeld.
Per aangemelde titel heeft u recht op twee gratis toegangskaarten voor de feestelijke bijeenkomst. Hierover ontvangt u nog nadere informatie.
Het boek dingt alleen mee naar de Nico Scheepmaker Beker als de factuur betaald is!

De verkiezing voor de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van het jaar wordt sinds 2005 georganiseerd. Initiatiefnemers zijn Mark Grijsbach (Sportboek.nl), Carla de Groot (Olympisch Stadion), Jan Pieter Ellerbroek en Jurryt van de Vooren (Sportgeschiedenis.nl).